Nicklas Blogg

För senaste blogginläggen besök GA-Bloggen här: http://gabloggen.blogspot.com/

2014-06-17 Lappland Bream Master – Dag 4 (LBM 2014)

Idag skulle jeg på C-seksjonen. Brodern skulle til A-seksjonen, så da slapp jeg å ha bilen idag. Og da var jeg brått først på plass på seksjon istedet for sist som jeg har vært tidligere i uka.

Hadde sett på de 3 foregående dagene at dag 1 og 3 ble det vunnet fra peg 5, mens på dag 2, som hadde den høyeste vekta, så ble det vunnet fra venstrekanten, altså C1. Fra i fjor husker jeg at det var best rett ned ved båtutkjøringen, altså C4 og C5. Så da håpet jeg på C5. Sa navnet på min bror høyt og tydelig før jeg stakk hånda opp i trekkehatten, og opp av hatten kom C5. Så enkelt kan det gjøres. Hehe.

Fikk Tjäder på C4. Han ledet på meg med med 16.260 før dagens fiske, så kunne jo håpe på å ta igjen han i sammendraget. Må prøve å sette seg noen mål som motiverer. Og lett målbart ettersom han sitter rett ved siden av.

Rigget som vanlig 2 baggerstenger, 2 sliderstenger samt 3, 3,5 og 4 meter etter evt mort om alt skulle gå helt på trynet. Var jo superræva her igår, men mistenker at vinden ødela mye og at seksjonen er tilbake til sitt vanlige 30-50 kilo på vinneren.

La ut 15 appelsiner med mye mat på TAP, og 25 håndfulle på slider. Er selvsagt mye mat, men gidder ikke føle meg frem om det er mye eller lite fisk tilstede. Jeg måtte ha en HØY vekt idag, og da får det bære eller briste. Jeg fòret som om jeg skulle få 50 kilo +.

Starter på TAP, men var kun mort der. Prøver slider istedet, men der var det ingenting. Går inn å fisker mort en periode. Ganske greit drag på morten, tror jeg hadde rundt 60 fisker på en halvtime, men blir jo ikke så mye vekt av det uansett. Så at Hans på C7 startet å få noen ganske fine brasmer på långspø, så da testet jeg TAP igjen.

Og da var brasmene på plass hos meg også. Fikk 4-5 relativt raske på TAP’en, og tok da sjansen på å gå ut med baggerstanga istedet for å få tempo på det. Men merket med en gang at presentasjonen ikke ble bra nok og brasma brukte lang tid på å ta krokagnet. Fikk en på baggerstanga, men så gikk jeg rett tilbake til TAP.

Fikk vel 20 ganske raske tilsammen på TAP, men så ble det stille, etter Tjäder startet å loosefeede ganske hard med noe som freset mye når det landet i vannflata. Kunne høres ut som hamp eller mais, men var ikke det. Men så også at det ble stille for Hans på kanten, så tror det var vel så mye tiden på dagen som gjorde at det ble stopp inne. Så også ifjor på denne strekka at dem fikk bra på langspø første 2 timene, men så ble det bråstopp.

Jeg gikk da ut på slider istedet, og nå var dem på plass der også. Tar jo endel lengre tid å få dem på dette, men fortsetter da å putte fisk i keepnettet. Tjäder fikk også brasmer nå, på feeder. Samme med junioren på C2. Tjäder noenlunde utlignet tempoet mitt, så det så ikke ut til at jeg skulle klare å slå han med 16,3 kilo som jeg trengte for å ta han i sammendraget. Men jeg lå iallefall an til en ny seksjonsseier.

Var inne å testet TAP en gang i timen resten av tiden, men kom aldri noe mere brasme på den plassen.

Endte opp med dem 60 mortene jeg fikk tidlig + ca 20 brasmer på TAP og yttligere 35 brasmer på slider.

Vi startet veiingen borte hos Wally på C1. Han veide inn 13240 gram. Junior-Erik på C2 tok over ledelsen med sine 18220 gram. Det var også ny PB for han, så grattis til det. Sven-Erik på C3 hadde lite. Det kunne bli tett mellom junioren og Tjäder på C4. Viste seg at Tjäder ikke klarte å ta over ledelsen så langt med sine 17220. Skulle jeg ta igjen Tjäder i sammendraget, så måtte jeg ha 33,5 kilo. Mulig jeg har det, men redd snittet er litt for lavt. Viste seg at mine fisker veide 31040 gram, så var en par kilo for lite. Hans på C7 veide inn 14020 gram. Da vant jeg iallefall seksjonen min. 🙂

60 mort og 55 brasmer. 31040 gram.
60 mort og 55 brasmer. 31040 gram.

På dem andre seksjonene hadde brodern vunnet A-seksjonen fra peg A2. Beste peggen på A når fisken står inne på långspø/TAP. Han hadde rotet å styrt så fælt idag at fiskerene rundt han hadde døpt han om til ”Trassel”-Tommy. Del 3-4 hadde låst seg, og også 4-5. Så han sto vel med topp 2 så høyt i været han kunne for å klare å håve fisken. Men ennå vant han seksjonen altså. Og igjen, samme som på B-seksjonen så slo han Bagger-Jon fra nabopeggen. Skal sies at A1 ikke har virket som noen bra peg hele uka da.

På B kom det opp en skikkelig bra vekt. 58480 gram. Og det var han som lå på 3.plass totalt etter igår, Mikael Åslund. Han satt midt på seksjonen på B3. Bak han så falt det helt ned til 17,6 kilo for Patrik på B6.

På D hadde det atter en gang vært bra fiske. 6 av 7 mann over 18 kilo og toppvekten var vel også høyeste vekt for hele Lappland i år. Nemlig 64980 gram til Urban. Urban har nå 4 av 4 seiere på sine turer i Sällsjøen, så der har vi en jobb å gjøre for å stoppe seiersrekka hans. 😉 Men altså vekter på 64,9, 46,7, 29,9 og 23,2. Tipper det egentlig var lika bra fiske her igår når jeg satt der, men var altså umulig å få fisket grunnet vinden.

Så da vant Mikael Åslund Lappland Bream Master 2014. Han vant også første gangen Lappland ble arrangert tilbake i 2011, så er ingen tilfeldighet at det ble akkurat han. Sluttvekten hans ble 140.580 gram, og var hele 37 kilo forran nr 2 som ble Bagger-Jon fra Danmark med sine 103 kilo. Disse 2 var dem eneste over 100 kilo i år. Var veldig tett på dem 3 neste plassene. Patrik kom på 3je, 320 gram forran Roul, som igjen var 640 gram forran Urban. Falt 4 kilo videre ned til Tjäder på 6te og videre 2 kilo ned til meg på 7de. Brodern havnet tilslutt på 10.plass.

For morroskyld lagde jeg en resultatliste der det går på plassiffer på seksjonene. Jeg har ikke noe imot at det går på maximal vekt over 4 dager, bare så det er sagt, men lagde likevel ei liste for å se hvordan det hadde gått da. Sier litt om hvem som kanskje har hatt mere flyt på hvilke dager dem har sittet på hvilke seksjoner. Mikael hadde uansett vunnet med sine 1+3+1+1, og jeg ville kommet på 2.plass med mine 1+2+2+1, og Jonas på 3je med 2+1+2+4.

Alt i alt var det igjen veldig morro å være med på Lappland Bream Master. Treffer man perfekt med brasmegyting, vær etc, så tror jeg vinneren av Lappland kommer seg over 300 kilo, og kanskje helt opp mot 400 kilo. Mener det skal være fullt mulig å dra 150 kilo på en dag, iallefall på B og D seksjonen.

Jeg var nok litt uheldig med tanke på at jeg satt på B-seksjonen dag 1, og når jeg havnet på den andre virkelig gode seksjonen, altså D-seksjonen, så blåste hele dagen bort. Jeg mener selv at dette er hovedgrunnen til at jeg ikke kom høyere i år. Men kan også legge til at jeg hadde bra pegger. B7 er jo dyp og fin, A4 er bra langt ute og C5 er vel også kanskje C-seksjonens beste peg.

Under premieutdelingen så opplyste Leif at han måtte vurdere om det ble Lappland Bream Master 2015. Er jo endel jobb med røjning, få tak i gavepremier, prøvefiske etc. Men jeg og MANGE med meg krysser fingre, tær, armer og bein for at det skal bli Lappland 2015. Du og Harriet kjør en kjempejobb Leif. Tusen takk for dem 2 årene jeg har fått deltatt, og håper at det blir iallefall 1 opplaga til. Leif vil ta avgjørelsen i januar 2015, så følg med på hjemmesiden.

Avslutter årets blogging fra Lappland Bream Master med vinneren av festivalen i både 2011 og i 2014, Mikael Åslund! Grattis kompis!

 

 

 

2013-06-16 Lappland Bream Master – Dag 1

Opp kl 06.30. Jeg startet å blande fòret til meg og Runar, mens Runar laget en deilig frokost til oss. Han disket opp med egg og bacon + tomatbønner til. Fantastisk start på dagen.Kvelden før hadde vi tatt ut det agnet vi trengte fra fryseren. 3 liter casters og 3 liter død maggot.

Runar skulle helt opp til A-seksjonen, og vi visste fra dagen før at det tok 40 minutter å kjøre fra seksjon, B, og opp til A. Så Runar satte meg av på B-seksjonen ca kl 08.15. Så da hadde jeg 1t 15 min til trekking.

Når alle på seksjonen er på plass så trekker vi. Adell kom sist, men fortsatt i god tid før 09.30, så vi fikk vel 15 min ekstra på rigging. På seksjonen min i dag hadde jeg noen rimelig harde fiskere jeg skulle få bryne meg på. F.eks Patrik Liss som vant Lappland Bream Master i 2012 med 204 kg fisk. Kent Adell. Han hadde jo 98kg ene dagen på Scan Masters i vår, så han kan tydeligvis bagge også. Og han er i tillegg god på slider om det skulle bli noe av det. Berndt Bergren er også en «gammel» storfisker. Blant annet Svensk Mester i alle fall 1 gang, og tror også han har vunnet den gamle GP-serien i Sverige en par ganger.Det er det beste jeg vet å ha kanoner på seksjonen min, så dette gjorde meg bare ekstra taggad.Tid for trekking. Jeg havnet på B7, Liss på B1, Kent på B2 og Berndt på B4. Ved siden av meg fikk jeg Roul på B6 og Lapplands-sjefen Leif på min høyre side og kant, B8.Rigget opp TAP 13, baggerstang på samme sted samt 4 og 5 meter til mort. Syns det var vell høye bølger (ca 30 cm) for å fiske slider men satte dem da opp.

Grunnfòring startet kl 11.50 og jeg la i 10 appelsiner på 13 TAP. Og koppet i tillegg i en full kopp med oppklipt mark og en full kopp med casters. skjøt ut 15 håndfulle på slider og kastet også litt mortfòr på 4 meteren samt loosefeedet litt maggot der.Startet å fiske mort med 4 meter toppknytt. Hadde en teori om at jeg ville at brasma skulle få etablere seg skikkelig før jeg begynte å plyndre dem. Både Leif og Roul startet på lang toppknytt. Begge dem fikk brasme fra start. Når jeg hadde fått 4 mort, så dreiv Roul å drillet sin 3 brasme og Leif hadde fått 2. Og da snakker vi kun 5 min ut i konkurransen.Nei, dette kan jeg ikke sitte å se på. Bort med 4 meteren og opp med TAP. Gikk ut og brasme direkt. Var kraftig vind fra høyre, så sleit med å drille fisken skikkelig. Måtte legge stanga i vannet å dra den sakte innover uten å ha full kontroll på hvor stor fisken var og hvor mye strikk som var ute av stanga.Fisket med blå hydro, men så jo at det ble for pinglete. Brukte for lang tid på å få opp fisken. Plukket kjapt opp en topp med grå hydro, bytte tacklet over på den toppen og ut igjen. 3 kjappe brasmer fulgte, men ikke kjapt nok syns jeg. Virket jo ikke å være så farlig med presentasjon av agnet. Holdt bare å få marken ned til bunn så beit dem uansett.Bort med TAP etter 4 brasmer og opp med baggerstanga som jeg har 120-130cm rød hydro i. Jeg castet en fòrball med masse mat i på hvert eneste utlegg med TAP/kast med baggerstanga.

Var som forventet fullt øs på baggerstanga også. Men hadde roet seg for Roul og Leif. Kunne virke som demmes brasmer tok turen til meg. Mulig fordi jeg gir dem masse deilig og smakfull mat. Bordet er jo dekt med lyse, fine, ferske casters, nydelige døde røde maggoter, og en god del oppklipte markbiter.Bramsene jeg fikk var alt fra 3-4hg og opp til ca 1,5 kg. Flesteparten var under kiloen. Jeg hadde bra øs på baggeren i kanskje 2 timer. Stanga fungerte bra på fisk over 6-7 hg. Dem på 3-5 hg ble litt små, så selv om jeg ikke ønsket å værheise dem, så er stanga og rød hydro så sterk at dem knapt er borti vannflata på veien inn. Og det medførte at jeg mistet litt flere en ønskelig av dem små brasmene.Etter 2-2,5 timer med bra fiske på baggern så ble det nesten helt stille og morten ble plagsom. Gikk tilbake til take-a-part. Fikk brått 3 brukbare abborer på rad. Fisk på 150-400 gram. Fortsatte å fòre hardt i håpet om at brasma skulle komme inn igjen.Testet også litt mortfiske innimellom for å hvile bramseplassen litt.Så at Kent Adell på peg 2 fikk ganske bra på bunnmeite etter at det ble dødt for meg. Vurderte å ta opp slideren, men grunnet dem store bølgene så satset jeg på å få i gang brasma igjen på TAP-plassen.Når det var igjen 15 minutter så virket det som dem var på vei tilbake. Fikk lurt opp 4 brasmer på slutten der. Endte opp med 84 brasmer, 3 greie abborer og 58 mort.

Veiingen startet på peg 1 hos Liss. 3 veiinger måtte til, og hans totale vekt ble 56.680 gram. Følte at det var mere en jeg hadde. Nestemann ut var Kent. Han hadde hatt bra første 30 min på toppknytt, men så døde det ut der. Og han fikk som sagt bra på feeder siste par timene. Han veide inn 34.740 gram.Harriet på peg 3 hadde 12.180 gram. Berndt på peg 4 hadde fått bra på toppknytt og veide inn 37020 gram. Peg 5 var Jonas og han veide inn 13080 gram. Peg 6 var min nabo Roul. Han fikk kun fisk første halvtimen og det ga han 6960 gram.Mine fisker veide 50560 gram. Mortene og abborene til sammen veide max 3 kg vil jeg tro, så da blir snittet mitt på brasmene 47560 / 84 brasmer = 566 gram. Litt dårlig snitt syns jeg.Peg 8, Leif veide inn 7700 gram.Klart flest høye vekter på lave nummer altså. Kan være at det er bedre fiskere som satt i den enden, men skulle vise seg utover i uka at lave nummer på B-seksjonen fortsatte å levere.2.plass og 50 kg er greit nok for min del. Angrer på at jeg ikke gikk ut på slider etter det døde ut inne. Men det får jeg rette opp ved neste korsvei.Runar oppe på A hadde trekt peg 6. Han fortalte om teknisk fiske på TAP. Han hadde hatt en artig dag i Ullsjön og fått med seg 24940 gram i sammendraget og hadde første seksjonsseieren i bukselomma. Peg 8 ble nr.2 med 18.740 gram. Mens Peg 1 kun ga 960 gram og peg 2 kun ga 3,3kg. Fortsetter det slik så vil man altså ha høye nummer på A-seksjonen.

Brodern på C visste jo ikke hvor på seksjonen det var bra, så han håpet å trekke kant, peg 1. Og for dem som kjenner Mr Drawbag, Lotthanden, Lottkungen, kall han hva du vil. Men han trakk jo selvsagt den peggen han ville. C1. Synd for han så er vel C1 en av dem dårligere peggene både denne dagen og resten av uka. Han endte på 18900 gram. 6 bramser og ca 235 mort. Dette ga han en 4 plass på seksjonen. Vant gjorde Tjäder på 60.740 gram fra peg 6. Peg 5 ble nr.2 med 25.660. Så kan se ut som peg 5 og 6 er bra pegger. Peg 4 ble ikke brukt ettersom dem bare var 7 mann på denne seksjonen.

På D-seksjonen ned i Sällsjön hadde dem hatt en helvetes vind i trynet. Bølger på opp mot 50cm. Daniel Åslund vant fra peg 1 med 19.420 gram. Peg 1 og delvis også peg 2 var dypere en resten, grunnet et båthus som sto der. Peg 4 ble ikke brukt her i dag ettersom dem bare var 7 mann. (Skulle vise seg dagen etter at også peg 4 har litt bedre dyp).

På premieutdelingen på kvelden så fikk topp 3 vekter totalt en konvolutt med penger i, og 1, 2 og 3 på hver seksjon fikk premier. 1, og 2 fikk penger og nr.2 på seksjonen fikk gavepremie.Jeg fikk med meg en konvolutt for 3 plass totalt, og en konvolutt for 2 plass på min seksjon

 

2013-06-17 Lappland Bream Master – Dag 2

I dag skulle jeg og Runar på D-seksjonen i Sällsjön, mens brodern skulle opp til A-seksjonen på Ullsjön.Ut fra resultatene så kunne det virke som gunstig å trekke peg 1 eller 2 i Sällsjön ettersom dem 2 peggene er dypere en resten. (Peg 4 er også dypere, men det visste vi ikke ennå).Peg 1 gikk til Stig Enström. Jeg trakk peg 5 og Runar havnet ute på kanten, peg 8. Runar prøvde å gratulere Stig med seieren før vi gikk til våre pegger, men Stig ville ikke høre noe av dette ettersom det alltid skal fiskes først. Og det har han jo rett i.På min venstre side på peg 4 fikk jeg Lars Wallberg og på min høre side fikk jeg igjen Lapplands-sjefen Leif.Denne seksjonen er så grunn så jeg satte ikke opp noe mortstenger. Så startet med å sette opp 9 meter toppknytt. Hadde ca 80 cm dyp her. Så at Lars loddet dypet på sin 9 meter, og han hadde nærmere 150 cm dyp. Runar ute på kanten hadde ca samme dyp som meg på 9’an.Folk hadde fisket litt feeder på denne seksjonen i går. Ikke mye fisk å få, men noe hadde da dem fått. I går satt Hossa på denne peggen. Han hadde fått 2-3 brax eller id så vidt jeg forsto. Jeg har ikke med meg feeder, så jeg satte opp 2 sliderstenger.Vi som satt på Sallsjön i dag var relativt heldige med været. Nesten vindstille. Hadde jo vært halvmeter bølger her i går, og det det er ikke gull når det er så grunt som det faktisk er på denne seksjonen.La som vanlig ut 10 appelsiner på 9 meter, og 15 håndfulle på slider.Fisket startet, og Lars på min venstre side fikk brasmer fra start. Jeg kjente kun noen små morter. Og som vanlig på 9 meter så mister man dem fleste på veien inn. Prøvde 20-30 min på 9 meter, men fikk ikke noe, og Lars hadde vel i alle fall 5-6 brasmer allerede. Endog litt små da. Flesteparten på 4-6 hg så det ut til.Jeg reise meg opp å tittet utover vannet på peggen min. Da fikk jeg se ei steinrøys bare 1-2 meter på utsiden av 9-metersplassen. Sola lyste i den så jeg så det fint. Var garantert ikke mere en 20 cm dypt der. Mistet totalt troa på 9-meters plassen min når jeg så dette. Ser jo ikke for meg at brasmene som kommer utenfra svømmer rundt denne steingrunna for å stille seg å spise på plassen min.

Runar fikk også brasmer på 9 meter. Han fikk ikke like mange som Lars, men Runar sine var store. Mellom 1,5 og 2 kg sa han. Og han hadde mistet et par som antagelig var over 2 kg også.Nei, dette kunne jeg ikke sitte å se på. Gikk ut på slider for å se om det kunne stå noe fisk der. Hadde noe napp på første kastet, men klarte ikke å kroke den. Vet ikke om det var mort eller brasme. Men fant kjapt ut på kast nr.2 at det var brasme. For da rakk ikke duppen helt å stille seg. Det gule på antenna ble aldri borte, og det betyr at en fisk holder dropperhaglet oppe. Første brasme var kroket, og den var brun i fargen. Deilig. Over kiloen i alle fall.Fikk bra med fisk videre. Mange kast som det gule på duppen aldri gikk ned. Så var såpass mye brasme der ute at dem tok on-the dropp. Etter rundt 20 brasmer så røyk sena mi i tilslaget. Surt. Veivet inn, og stoppeknutene hang ca 50cm fra enden av sena. Så da røyk sena på det normale stedet når man ryker på slider. Altså der duppen og kuleblyet sliter mest på sena med glidingen sin.Tok opp den andre sliderstanga fra racket og kastet ut. Fortsatte å dra bra.

Var en periode der jeg ikke engang trengte å se på duppen. Kastet ut, druknet sena, la fra meg stanga i stanghvileren, lagde en fòrball med venstrehånda, la den i koppen på spretterten som jeg holdt i med høyrehånda, skjøt ballen på duppen, vasket venstrehånda, tok opp stanga med høyre og kroket uten å se på duppen. Fast fisk og bare å drille den inn. Var helt vilt der en periode.

20 brasmer til og sena røyk på den stanga og. Faen! På samme sted. Hadde ikke noe annet valg en å knyte om. Tapte mye tid. Brukte vel 5 minutter på å knyte opp.Men nå hadde det blitt stille for Lars på inneplassen, og han fikk ikke noe ute på feeder. Runar hadde kun fått 5-6 brasmer inn før det døde ut for han. Og han hadde vel kun fått en par slengfisk på slider så langt.Jeg ble klar til å fiske igjen, og det var fortsatt fisk på swimmen. Etter noen brasmer til så ryker sena atter engang. Ennå jeg hadde kuttet av 3-4 meter. Så da må jeg bak på peg å knyte igjen. Hadde klart å ta med meg feil reservedupp nr.2. Dette var ikke en Cralusso Zero slider i 16 gram, men dette var en vanlig loaded i 16 gram. Jaja, det får gå. Knøyt den på som om det var en slider.Forstatte å få fisk der ute, men når det var igjen 1 time så ble det klart dårligere. Og det hadde trukket inn mort som terroriserte marken på kroken. Fortsatte å fòre hardt. En håndfull ball på hvert eneste kast. Fikk vel en 8-10 mort neste 45-50 minuttene. Men så skjedde det. Brasmene hadde trukket inn igjen. 3 brasmer på 10 minutter. Var under 1 minutt igjen når jeg kastet ut siste gangen. Beit relativt raskt. Stig sto bak meg og tok tiden. Fått fisken med meg noen meter så sier Stig det er igjen 10 sekunder. Jeg veiver på i større og større tempo. «Heldig» at fisken kun var en 8-9 hg. Får fisken opp i planing og da er det bare å veive av full hastighet. Brasma lander i håven når det er igjen 1 sekenkund og jeg løfter den opp. Jeg ser på Stig og han sier at den er godkjent.Så da ender dagen min på 65 brasmer samt 15 mort.

Starter å veie hos Stig. Han har kun fått noen morter og veier inn 260 gram. Så da fikk han rett om at det skulle fiskes før noen skulle gratuleres. Brasmene har finner, så den kan svømme og flytte på seg. Peg 2 Harriet hadde 1180 gram. Peg 3, Eric 1840 gram. Min nabo Lars fisk 29.220 gram. Mange brasmer, men en del lavere snitt en mine. Var ny konkurranserekord for han, så det var moro. Han fortalte meg at han kun hadde bedrevet internasjonalt mete i 1-2 år.Min tur, og jeg veier inn 52.200 gram. Så da ble snittet på brasmene mine i dag ca 800 gram.Lappalands-sjefen veier inn 3840 gram. 2 id tror jeg det var. Hans fikk 1320 gram og Runar på kanten fikk 18.720 gram.

Min vekt ble dagens høyeste uansett seksjon. Artig. På A-seksjonen hadde Kent vunnet med 20.960 gram fra peg 4. B-seksjonen ble Christer Engvall best med 37.170 fra peg B1, på feeder. Samme peg som vant i går. På C-seksjonen så vant Lennart Persson fra peg 7 med 25.060 gram.Brodern som satt på A hadde ønsket å trekke peg 6. Den Runar hadde i går. Teorien bak det var jo at Runar vant jo fra den peggen i går og at det mest sannsynlig lå igjen en del fòr og agn på swimmene hans fra dagen før. Brodern klarte SELVSAGT å trekke peg 6. Hehe. Han klarte en 3.plass med 14.800 gram. Han hadde mistet opp mot 20 brasmer i dag sa han. Om han ikke hadde mistet så mange så hadde han vært der oppe rundt Kent sin seiersvekt.Dro på premieutdelingen og fikk 1 konvolutt for dagens høyeste vekt, og en konvolutt for seier på D-seksjonen.

Kom hjem til vandrerhjemmet og satte i gang med å få orden på sliderestengene mine. Er jo forkastelig å ryke av 3 ganger på en 5-timers økt. Ettersom alle 3 røyk der dem røyk, så tror jeg heller ikke at det var den steingrunna på utsiden 9-metersplassen min som tok sena. Så må være at sena hadde blitt morken.La på 150 meter med spell ny 0,22mm Comic X5000 sene. Fikk låne 2 stk Cralusso Zero slidere i 16 gram av brodern og knytte begge stengene klare igjen til morgendagens dyst på C-seksjonen. Takker for lånet brodern.Klokka hadde blitt midnatt og det var bare å løpe inn å få lagt seg på lading.

 

2013-06-18 Lappland Bream Master – Dag 3

I dag skulle jeg på C-seksjonen, mens Runar og brodern skulle på B.Peg 5, 6 og 7 hadde ligget i toppen dem 2 første dagene, så ønsket å trekke der. Peg 4 hadde ikke vært brukt de 2 første dagene, men skulle være med i dag ettersom vi var 8 stk. Var et relativt hardt startfelt på C-seksjonen i dag. Kent, Hossa og brødrene Åslund. Men som sagt så liker jeg det. Daniel trakk peg 5, Mikael trakk peg 6 og Sanna trakk peg 7. Hossa endte på peg 1 og Kent på peg 8. Hvilken peg trakk jeg? Joda, den ubrukte peggen, 4. Jeg forhørte meg litt med dem andre, og det hadde blitt kastet noen fòrballer her etter konkurransen på både dag 1 og dag 2. Men kun på inneplassen. Ikke noe ute på slider-/feederavstand.Jeg rigget opp 13 TAP, 8meter bagger på samme sted. Videre satte jeg opp 4 og 5 meter toppknytt til morten og begge sliderstengene mine med den nye sena på.La ut dem vanlige 10 inne og 15 ute i grunnfòringa.

Jeg startet på TAP. Var kun plagsom mort der i starten, mens både Daniel og Mikael fikk brasme på 9meter toppknytt. Brune og fine var brasmene også. Jeg fikk først 4 morter, og så fikk jeg ei kilosbrasme, men så var det tilbake til mortene. Så ikke bra ut for min del. Måtte finne på noe.Teste slider da. Og var brasme der, på første utlegg. Deilig. Men brasmene var at det litt små slaget. Sølvaktig mot gule i fargen. 3-6 hg. Bedre med gule som er 6hg til 1kg. Og dem beste å få er dem brune som er fra 1 kg og oppover.Daniel ved siden av meg fortsatte å dra brune på 9-meteren, mens jeg fikk sølv og gule på slider. Han er jo selvsagt raskere en meg på 9 en jeg er på slider, og i tillegg så er hans sine fisker større en mine. Det var jo motsatt for meg og Lars i går. Da fikk han sølvaktige på 9 mens jeg fikk brune på slider. Da har jeg jo muligheten til å holde følge.Men satset på at det skulle dabbe av inne etter hvert, slik det har gjort alle dagene så langt. 9 meter har jo ofte holdt rundt 2 timer, så gir det seg, mens på slider så har bettet holdt seg i rundt 4 timer.I dag som i går var det perioder på 10 kast på rad som jeg ikke trengte å se på duppen. Det var så mye brasme at det gule på slideren aldri gikk under vann. Var bare å få ut mat nok til dem etter hvert kast, så var det bare å kroke.Det døde som vanlig ut på inneplassen for begge brødrene Åslund. Etter rundt 1,5-2 timer. Daniel var klart forran meg, men jeg hadde bra tro på å fiske meg opp til han og forbi om slideren holdt i seg, og at Daniel ikke skulle begynne å dra like bra på feeder som jeg dro på slider.

Daniel fikk en og annen på feeder, men var i store deler av tiden han var på feeder, plaget med mort. Hos meg så var jeg «plaget» med 4-6hg brasmer som tok on-the-drop. De få kastene det gule faktisk gikk under overflata og kastet varte mere en 30 sekunder så fikk jeg ofte ei brun brasme. Daniel satt bare å ristet på hode å ga meg en skjevt smil hver gang jeg kroket uten å se på duppen.Den nye 0,22 Comlic X5000 sena funket som forventet også. Ingen senebrudd i dag, ennå slitasjen på sena tar på ved såpass bagging som i dag. Jeg gjorde sikkert 200 + kast og hadde vel kanskje 2-3 microskopiske kjærv, som jeg løste opp på 10 sekunder i løpet av hele den tiden jeg fisket slider. Kjenner jeg er betraktelig bedre på slider nå en jeg var for bare 1-2 år siden. Deilig å ha selvtillit på denne metoden også.Etter 4 timer fiske så roet bettet seg litt ned. Var sjelden det gule på slideren ble over vannet denne perioden. Rakk å skyte 2 håndfulle baller pr kast. Plukket jevnt og greit siste timen også, men ikke slik maskinfiske som hadde vært tidligere. Enkelte kast så beit det ikke før etter at duppen hadde vært ute i et par minutter. 2 minutter er jo egentlig ikke mye, men jeg var rimelig bortskjemt på slideren etter siste 2 dagers fiske.Hossa hadde tiden, og han sto på peggen bortenfor meg å tittet på. Var 2 minutter igjen og jeg kroket en fisk, fikk den kjapt inn. Ut på nytt, men var bare 30 sekunder igjen da. 10 sekunder sa Hossa. Jeg prøvde å kroke uten å se napp. Men var ingen der. Hossa skreik slutt og da kroket jeg igjen og da satt det en. Men var jo for seint. Datt av gjorde den og, og det var jo i grunn like greit.Endte opp på 77 brasmer og dem 6 mortene jeg hadde i starten.

Hossa startet å veie opp hos seg på peg 1. Han hadde 1740 gram. Ingen brasmer å snakke om der altså. På peg 2 satt Lars som var min nabo i går. Jeg så han fikk en del på 9 meter i starten, men døde relativt for ut der. Og så ikke at han fikk noe på feederen etterpå. Han veide inn 12.200 gram. På peg 3 satt Örjan, og han hadde 2020 gram.Min tur, fra ufisket peg 4. Kun fòret inne, men plassen leverte bra ute alikevel. 47.440 gram. Snitt på dem 77 brasmene bli da ca 600 gram. Relativt dårlig snitt altså. Men 77 brasmer er jo et anselig antall fisk uansett da.Daniel sin tur til å veie inn fra peg 5. Han hadde jo pene brasmer i starten, men det døde nok ut litt tidlig for han, og fikk aldri i gang noe ordentlig fiske på feeder. Hans vekt ble 33.340 gram. Hans bror, Mikael satt på peg 6. Så han hadde fått litt i starten han og, men hadde dødd ut. Han veide inn 21.240 gram. Sanna på peg 7 veide inn 1920 gram og tilslutt Kent på peg 8. Så han hadde dratt en del på slider. Jeg spurte Mikael om han var en trussel ettersom han satt på «odden» og hadde full oversikt både til meg og Kent. Han mente nei, Kent var ingen trussel for meg i dag, sa han.Men fulgte jo selvsagt med på innveiingen. Etter 2 innveiinger så ble vekten totalt 28.720 gram. Så da gikk seksjonene til meg. Og ca 50 kg alle 3 dager, så lå godt an i sammendraget.

Tommy og Runar satt jo på B-seksjonen. Var kun vinnervekt på 37 kg her i går, så visste ikke hva jeg kunne forvente av vinnervekter her. Brodern hadde jo fått med seg at peg B1 hadde levert vinneren begge de første dagene, så han hadde jo lyst til å trekke den. Tror dere han klarte å trekke den plassen? SELVSAGT trakk han jo B1. Han er jo Lottkungen. Hjärtstrøm satt på B2 og Runar fikk B3. Viste seg at både brodern og Hjärtstrøm hadde ca 170-180 cm på 8 meter toppknytt, mens på Runar sin plass så var det kun 90 cm dyp på samme distansen. Brodern fikk brasmer fra start på 8 meter. Midt i konkurransen så knakk stanga hans. Hadde en 6,5 meter i bakhånd, så da måtte han bytte til den. Var like mye brasme der, så han dro helt fra start til slutt. Endte på 135 bramser og dem veide til sammen 74.560 gram. Hjärtstrøm ble som en tilskuer til brodern og fikk bare sammen 18.600 gram. Runar på B3 kjente ikke en dritt på lang toppknytt, og heller ikke annet en plagsom mort på slider. Så han vurderte å pakke sammen etter 1 time. Men det gikk en faen i han og han dro opp en 3 meter og gikk for morten. 4 timer senere så hadde han 1000 mort i keepnettet. Til den nette vekt av 30 kg. Fisket seg opp til en 4 plass på seksjonen med mort. Det er brutalt på Lapplands råeste brasmeseksjon.Men ingen kunne jo gjøre noe med brodern i dag. Ikke bare trakk han den beste peggen på B-seksjonen, men han klarte å få sitte på B-seksjonen på den klart beste dagen så langt i tillegg.

Jeg har 150.200 gram. På andreplass ligger brodern etter sin monsterfangst i dag, med sine 108.260 gram. På 3je ligger Patrik Liss med 85.480. 4plass Kent Adell med 84.420 og Runar på 5.plass med 73.360 gram.Brodern er 41.940 gram bak, Liss ligger 64.720 bak, Kent ligger 65.780 bak og tilslutt Runar som ligger 76.840 bak.Brodern, Liss og Adell skulle alle på Sällsjön i morgen. Og det var spådd en del vind. Vinnervekter der hadde vært 19 kg på peg 1 første dagen, 52.200 gram fra peg 5 av meg selv på dag 2 og tilslutt Urban med 50.080 gram fra peg 8 i dag. Har vært et klart mønster at det kun er en stor vekt der pr dag. Og var i grunn bare brodern som var på skuddhold til meg i sammendraget.Runar skulle på C, men følte meg trygg på at han ikke ville klare å få over 77 kg der.Jeg selv skal på A i morgen. Vinnervektene der har vært 25 kg på dag 1, datt til 20 kg på dag 2 og ned til 14 kg på dag 3. Og alle vinnere har sitti på relativt høye nummer. Lave nummer (1-2) har vel ikke gitt over 3-4 kg noen dager.Ny tak i morgen. Følte meg komfortabel. Mye skulle gå galt om ikke jeg skulle klare å dra i land Lappland Bram Master 2013.

 

2013-06-19 Lappland Bream Master – Dag 4

Fjerde og siste dag. Satte av Runar på C-seksjonen og dro videre til A-seksjonen selv.Jo flere kilo jeg skal klare å skrape sammen jo vanskeligere blir det for spesielt brodern å skulle ta meg igjen.Trakk A1 og så for meg en bedriten dag. Kunne slider redde meg ennå en gang?Hadde kun 1 napp på 13 TAP i løpet av hele dagen, og det var en mort som jeg mistet i overflata. Prøvde slider 5 minutter hver time i alle 5 timene, men ikke et napp der ute. Klarte å skrape sammen 114 morter på topp 5 til den nette vekt av 3080 gram.Jeg klarte kun å slå Daniel på peg 2. Han hadde 2460 gram. Ble i grunn «bedre og bedre» jo lengre ut man kom. Som forventet. Vinneren på A-seksjonen i dag ble Berndt på peg A8. På 11.520 gram. Så også laveste vinnervekta på A på hele uka.Runar på C7 fisket en stabilt bra konkurranse. Lite action på lang toppknytt, men relativt greit på slider. Han var en del plaget av mort, men ikke verre en at han fikk dratt i sammen en del brasmer i løpet av dem 5 timene. Han veide inn 43.840 gram og fikk en klar seksjonsseier på det. Nr.2 på C ble Christer Engvall med 25.840 gram fra peg 3.

Så skulle det avgjøres da. Hvem skulle dra i land totalseieren i Lappland Bream Master 2013. Svaret ligger på D-seksjonen. Brodern hadde jo selvsagt fått med seg at vinneren satt på peg 1 første dag, peg 5 andre dag og peg 8 og kanten dag 3. Brasmene har altså trukket mere og mere ut mot høyre og den store sjøen utover uka. Han ønsket da selvsagt å trekke peg D8. Og ikke for å gjenta meg selv i det kjedsommelige, så trakk jo SELVSAGT brodern D8. Kent Adell dro D7 og Patrik Liss dro D3.Men skulle det stå noen fisk på D8 i dag? Under grunnfòringa så røk spretterten til Tommy, så eneste han rakk å få ut av fòr på kastestanga var 5 feedere. Startskuddet gikk, og på første kastet med feeder så gikk stanga rundt. Første brasma var sikret. Slik gikk det kast på kast på kast i 5 fulle timer. 79 brasmer sto det på telleren hans, og med et bra snitt på fiskene så veide han inn 79.180 gram. Ingen andre på D-seksjonen var selvsagt i nærheten av han og Tommy Strengelsrud ble da vinner av D-seksjonen og også av Lappland Bream Master 2013. Grattis brodern!

Kent på D7 fikk 4750 gram. Nr.2 på D-seksjonen ble Olle fra peg 2 med 17.420 gram. Liss på peg D3 fikk 2860 gram. Brodern endte opp med 187.440 gram. 34.160 gram forran meg på 2.plass. Jeg endte opp med 153.280 gram på 4 dagers fiske. På 3 plass og 36.080 gram bak meg kom Runar med sine 117.200 gram. Første Svenske kom først nede på 4 plass, og det var Kent Adell med 89.160 gram. 5.plassen gikk til Patrik Liss på 88.340 gram. Så kun Normenn som kom seg over 100 kg på dette årets Lappland. Tipper Svenskene er ivrig på en revansje for Lappland Bream Master 2014.

 

Vinner av Lappland Bream Master 2013 – Tommy Strengelsrud